Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
60 min.

Een Napolitain in het Frans is een taart die lijkt op de originele gelaagde versie uit Napels. In dit recept worden vanille en chocolade lagen gecombineerd met ganache, koffie en Nutella voor een fantastische traktatie.


Ingrediënten:

 • 180 gr boter, zacht
 • 200 gr basterdsuiker
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 3 eieren, gescheiden
 • 180 gr witte bloem
 • 2 eieren, gescheiden
 • 125 gr basterdsuiker
 • 125 gr gesmolten boter
 • 25 gr cacaopoeder
 • 60 gr witte bloem
 • 30 gr maïzena

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.

2Bereid de vanille laag: Roer de boter met een vork tot hij romig is. Voeg de suiker en vanille aan de boter toe, blijf roeren tot het glad is. Voeg de eierdooiers toe, meng en voeg vervolgens de bloem toe. Klop de eiwitten stijf in een andere kom en roer ze voorzichtig door het beslag. Giet dit in een beboterde vierkante bakvorm bestrooid met bloem.

3Bak in de oven gedurende 35 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je de cake uit het blik haalt. Snijd vervolgens de cake horizontaal zodat je twee stukken hebt.

4Verwarm de oven voor op 210 C / gasoven stand 6-7.

5Voor de chocolade laag: Scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de dooiers met de suiker in een kom tot het wit is. Voeg de gesmolten boter toe, meng, voeg dan het cacaopoeder, bloem en maïzena toe. Roer alles goed. Klop de eiwitten stijf in een andere kom en schep ze door het eigeel mengsel. Giet het beslag in een beboterde vierkante cakevorm bedekt met wat bloem (dezelfde soort cakevorm als voor de vanille cake). Bak gedurende 12 minuten. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal uit het blik.

6Voor de ganache: Rasp de chocolade in een kom. Breng de room aan de kook in een pan en giet het over de chocolade. Meng goed.

7Om de taart samen te stellen: Bedek een vierkante schaal met plasticfolie. Leg als eerste een laag vanille cake erin, en bestrijk het met koffie. Verspreid het ganache mengsel, bedek dit vervolgens met chocolade cake en bestrijk weer met wat koffie. Smeer een laag Nutella, bedek dit met een tweede vanille cake en bestrijk met wat koffie. Zet 30 minuten in de koelkast, zodat de ganache hard kan worden.

Opbrengst:

8 broodjes