Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Het deeg heb je zo klaar en het hoeft maar 15 minuten in de oven. Erg lekker met honing of jam. Wij maken deze broodjes vaak met Pasen. Als je ze in een hersluitbare plastic zak doet, kun je ze goed invriezen.


Ingrediënten:

  • 240 gr volkoren tarwebloem
  • 125 gr bloem
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1 1/4 theelepel zout
  • 4 theelepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakplaat in. Meng de tarwebloem, witte bloem, bakpoeder en zout samen in een kom.

2Mix de plantaardige olie, het kokend hete water, de honing en de melasse door het bloemmengsel en roer tot een glad mengsel. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak een paar keer goed door en verdeel het deeg in vieren. Rol elk kwart deeg op in een bal. Druk elke deegbal uit tot een cirkel van ong. 1/2 cm dik, en leg ze daarna op de bakplaat. Je kunt eventueel kruislings markeringen met een mes aanbrengen op het brood, zodat je ze na het bakken beter kunt breken.

3Bak de broodjes in de voorverwarmde oven bruin, ongeveer 15 minuten. Indien gewenst kun je de broodjes met gesmolten boter insmeren nadat ze uit de oven komen.

Opbrengst:

16 broodjes