Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Aardappelsalade met een romige dressing heeft altijd succes, maar deze versie, met komkommer, lente-uitjes en verse kruiden, wordt gegarandeerd het lievelingsgerecht van het hele gezin. Aardappels zitten boordevol gezondheid, vooral wanneer u de schil eraan laat. Deze salade is dan ook een voedzame aanvulling bij elke maaltijd.


Ingrediënten:

  • 900 g kleine nieuwe aardappels, geschrapt
  • 2 el droge witte vermout of droge witte wijn
  • scheutje wittewijnazijn, of naar wens
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 3 el mayonaise
  • 5 el magere yoghurt

Bereidingswijze:

1Kook de aardappels in een pan met kokend water gedurende circa 10 minuten tot ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan. Zet ze op een laag vuur en schud er enkele minuten mee, zodat eventueel aanwezig vocht verdampt. Doe de aardappels in een kom en laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen.

2Besprenkel de aardappels met de vermout of wijn en wijnazijn. Roer door de aardappels en laat die dan helemaal afkoelen.

3Meng ondertussen knoflook, mayonaise en yoghurt in een kleine kom tot een smeuïg mengsel.

4Als de aardappels zijn afgekoeld voegt u komkommer, lente-ui, dille en dragon toe. Schep het mayonaise-yoghurtmengsel erop en roer voorzichtig, zodat alles goed gemengd is. Serveer op kamertemperatuur of koud, gegarneerd met blaadjes dille en dragon.

Opbrengst:

4 broodjes