Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
17 min.
Klaar in:
42 min.

Schattige rendieren voor Kerstmis waar de kinderen dol op zijn. Deze cupcakes zijn geweldig op elk moment van het jaar, sla dan de rendier versiering over. De kinderen kunnen je helpen versieren. Als je geen voedselkleurstof wilt gebruiken, maak dan je favoriete chocolade glazuur. Bekijk ook de video van dit recept.


Ingrediënten:

 • 125 gr boter op kamertemperatuur
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 150 gr basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 190 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel
 • 125 ml melk
 • 125 gr poedersuiker
 • 1 eetlepel boter, kamertemperatuur
 • 1 eetlepel melk
 • een beetje warm water
 • bruine kleurstof voor levensmiddelen

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een muffin blik voor 12 muffins met papieren vormpjes.

2Klop de boter, vanille en suiker in een kom met een handmixer tot een licht en luchtig geheel.

3Voeg de eieren een voor een toe en mix tot het gecombineerd is. Roer er vervolgens de helft van de gezeefde bloem en de helft van de melk door. Roer dan de rest van de bloem en melk erdoor. Vul de vormpjes met het beslag.

4Bak de cakejes 17 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een spies of ze gaar zijn. Als het mengsel kleeft aan de spies, laat je het nog een paar minuten bakken en test dan opnieuw. Je wilt niet dat er punten op vormen, dan moet je ze afsnijden om ze gelijk te maken.

5Haal het bakblik uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen in het blik. Leg ze op een rooster om volledig af te koelen.

6Voor het glazuur: Meng de poedersuiker, boter en melk. Roer dit goed door en voeg een beetje water toe alleen als dit nodig is om het wat smeerbaarder te maken. Voeg de kleurstoffen toe, indien gewenst.

7Glazuur de cupcakes als ze afgekoeld zijn.

8Breek de pretzels door de helft om geweien te maken. Plak de twee geweien in elke cupcake, en leg er smarties op als de ogen en neus (gebruik de rode smarties alleen voor de neus!).

Opbrengst:

12 broodjes