Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
35 min.

Deze lichte, kleurige curry is rijk aan groenten die antioxidanten leveren en hij is bovendien snel en gemakkelijk te bereiden. Met name zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen en vitamine C en leveren meer vitamine E dan welke andere groente dan ook. Serveer er naanbrood bij.


Ingrediënten:

  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 500 g zoete aardappelen (bataten), geschild, in stukjes
  • 1 eetl. mild kerriepoeder
  • 1 eetl. verse gemberwortel, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 4-5 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen.

2Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak ze 2 min. mee. Meng er het kerriepoeder en de gember door en bak ze 30 sec. mee.

3Voeg de tomaten met vocht toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry met het deksel op de pan 12-15 min. zachtjes koken, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.

4Schep de doperwten door de curry en verwarm ze nog 3 min. mee. Voeg de blokjes panir toe en laat de curry nog 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi de munt over de curry en serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes