Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
90 min.
Klaar in:
105 min.

Toen ik klein was ging ik graag naar oma om een stuk versgebakken rabarbertaart te eten. Nu ik het recept heb, kan ik hem maken wanneer ik wil!


Ingrediënten:

  • 175g boter
  • 200 gr witte bloem, apart te verwerken
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 eieren, gescheiden
  • 4 eetlepels bloem
  • 250ml ongezoete gecondenseerde melk
  • 400g suiker
  • 1 kg rabarber, gesneden

Bereidingswijze:

1Voor de bodem: de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4 en een ovenschaal van 22×33 cm licht invetten. In een middelgrote kom boter, 200 gr bloem en 1 eetlepel suiker met een mixer vermengen. Het deeg over de bodem van de ovenschaal verdelen, aandrukken en 15 minuten bakken.

2Voor de vulling: in een grote mengkom 6 eierdooiers, 4 eetlepels bloem, gecondenseerde melk, 400 gr suiker en rabarber vermengen en over de afgekoelde taartbodem verdelen. 1 uur bakken tot de taart stevig is.

3Voor de meringue: in een grote mengkom het wit van 6 eieren schuimig opkloppen. Met 150 gr suiker en vanille tot stijve pieken kloppen. De meringue over de rabarber verdelen en in 10-20 minuten goudbruin bakken.

Opbrengst:

15 broodjes