Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
45 min.

Deze champignons zijn gevuld met een smakelijke combinatie van fijngehakte courgette, spinazie en hazelnoten. Ze worden bestrooid met parmezaanse kaas en vervolgens gebakken. Dit feestelijke hapje oogt het mooiste als de champignons allemaal ongeveer even groot zijn.


Ingrediënten:

  • 16 grote kastanjechampignons, circa 4 cm in diameter, totaal circa 250 g
  • 30 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine courgette, fijngehakt
  • 15 g jonge spinazie, in stukjes gescheurd, plus wat blaadjes om te garneren (desgewenst)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steeltjes van de champignons en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de fijngehakte steeltjes, sjalotjes, knoflook en courgette onder af en toe roeren 5 minuten door.

2Neem de pan van het vuur en roer de stukjes spinazie, broodkruim, hazelnoten, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.

3Leg de champignonhoedjes met de holle kant naar boven naast elkaar op een licht ingevette platte ovenschaal of op een licht ingevette bakplaat. Schep wat van het courgettemengsel op elke champignon en strooi de kaas erover. (De champignons kunnen 2-3 uur van tevoren worden gemaakt en afgedekt met plasticfolie in de koelkast worden bewaard.)

4Bak ze ongeveer 15 minuten, totdat de champignons zacht zijn en de kaas is gesmolten. Serveer ze warm, desgewenst op een spinaziebedje.

Opbrengst:

16 broodjes