Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Op zoek naar een recept voor knapperig gebakken aardappels? Bedek ze met een mengsel van Parmezaanse kaas en rooster ze in de oven tot ze goudbruin en heerlijke knapperig van buiten zijn. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • bakspray of olie om in te vetten
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 900 gr kleine (rode) aardappeltjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakblik in met bakspray of olie. Verdeel 1 extra theelepel plantaardige olie over het bakblik

2Leg de aardappeltjes met de snijkant naar onderen op vellen keukenpapier om extra vocht te verwijderen (dit maakt ze extra knapperig in de oven). Leg de aardappels in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie, meng door.

3Meng Parmezaanse kaas, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en zwarte peper in een kom. Strooi over de aardappels, meng goed door. Leg de aardappels met de snijkant naar beneden op de ingevette bakplaat.

4Rooster de aardappels 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog eens 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met zure room, indien gewenst.

Opbrengst:

6 broodjes