Voorbereiding:
12 min.
Bereiding:
13 min.
Klaar in:
25 min.

Dit is een heerlijke zomerse maaltijd. Erg praktisch: het is snel te maken, maar hoeft niet direct geserveerd te worden. Ook niet-vegetariers vinden dit gerecht heerlijk, maar je zou wat kipfilet gepocheerd in water, wijn en paprikapoeder en dan in stukjes gesneden kunnen toevoegen. Ik zou echt aanraden de genoemde garnering te gebruiken, vooral de sinaasappelrasp geeft een heerlijk aroma en brengt de smaken samen.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gehakt
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 gele pompoen, in stukjes
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2 paprika’s, een rode en een gele, in stukjes
  • 50 gr baby portabella paddestoelen, in plakjes
  • 950 ml groentebouillon
  • 1/2 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote pan op middellaag vuur. Doe de ui, courgette, gele pompoen en de wortel in de pan en bak dit, onder af en toe roeren, tot de uien zacht en doorzichtig beginnen te worden, in ongeveer 5 minuten. Roer de rode en gele paprika en de paddestoelen erdoor; bak nog eens 3 minuten. De groenten moeten nog stevig zijn.

2Giet de groentebouillon in de pan en bestrooi met paprikapoeder, kardemom, zout en koriander. Breng het mengsel aan de kook en zet dan het vuur lager. Roer de kikkererwten en tomaten erdoor. Voeg geleidelijk de couscous bij; roer dit door. Doe dan direct de deksel op de pan en haal van het vuur. Laat afgedekt 5 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. De couscous moet ongeveer de helft van het vocht hebben opgenomen.

3Serveer net iets warmer dan kamertemperatuur. Garneer met sinaasappelrasp en de geraspte kaas, paprikapoeder en amandelen.

Opbrengst:

6 broodjes