Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
55 min.

Een smakelijke ovenschotel van karbonades met appel en ui in een appelcider-roomsausje. Serveer met gebakken aardappels en een salade of boontjes.


Ingrediënten:

  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 Elstar appels (of een andere stevige appel), in schijven
  • 4 ribkarbonades
  • peper en zout, naar smaak
  • kaneelpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschotel klaar.

2Boor de appels uit en snij ze in schijven. Snij de ui in ringen.

3Kruid de karbonades met zout en peper. Doe de boter in een koekenpan en braad de karbonades rondom bruin, maar ze hoeven niet vanbinnen gaar te zijn. Haal de karbonades uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Bak nu de appelschijven en uienringen in hetzelfde bakvet en verdeel dit over de karbonades in de ovenschaal. Strooi de tijm erover en eventueel nog wat zwarte peper.

4Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe aan het bakvet in dezelfde koekenpan en giet het appelsap of de cider erbij. Laat een paar minuten inkoken en voeg dan de room toe. Goed roeren en daarna in de ovenschaal schenken. Het vlees in ongeveer 35 minuten gaar stoven in de voorverwarmde oven.

Opbrengst:

4 broodjes