Bereiding:
50 min.
Klaar in:
50 min.

Een niet al te zoet, zacht en goudbruin bananenbrood met een knapperig suikerlaagje. Bij ons thuis eten we het bananenbrood warm met wat boter erop. De kinderen eten het altijd binnen een dag op, dus wacht niet te lang en eet het terwijl het nog warm is! Je zult nooit meer een ander recept gebruiken om bananenbrood te maken!


Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 115 gram roomboter
  • 400 gram witte suiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee cakevormen van ongeveer 23×13 cm in. Meng de bloem, baksoda en zout in een kom.

2Klop in een aparte grote kom de boter, roomboter, witte suiker en basterdsuiker met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is, voeg de bananen, eieren, karnemelk, zure room en vanille-extract toe tot alles goed gemengd is. Meng de helft van het bloemmengsel met het bananenmengsel; klop tot het goed gemengd is; voeg vervolgens het resterende bananenmengsel toe. Mix op medium snelheid gedurende 1 minuut. Giet het beslag in de ingevette cakevormen.

3Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt, 50 minuten tot 1 uur. Laat 15 minuten afkoelen, serveer warm.

Opbrengst:

20 broodjes