Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
22 min.
Klaar in:
52 min.

Gehalveerde gele en rode paprika’s vormen kleurrijke bakjes, die u vult met een mengsel van pittige rijst en pintobonen en bestrooit met knapperige noten en geraspte kaas. Met een frisse salade erbij heeft een complete maaltijd.


Ingrediënten:

  • 4 rode en/of gele paprika’s, in de lengte gehalveerd en zaadlijst verwijderd
  • 2 theel. olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 1/2 theel. gedroogde oregano
  • 2 eetl. zongedroogdetomatentapenade

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 220 °C/gasstand 8. Bestrooi de binnenzijde van de halve paprika’s met wat peper en leg ze met de snijvlakken omlaag op een licht ingevette bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven.

2Verhit intussen de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook en Spaanse peper 1/2 minuut. Oregano, tomatentapenade en rijst erdoor roeren. Bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de rijst afgedekt bijna beetgaar koken tot bijna alle vloeistof (op 2 eetlepels na) opgenomen is; neem zo nodig het deksel van de pan en laat de vloeistof 1-2 minuten inkoken. Roer vervolgens de pintobonen door de rijst en voeg zout en peper naar smaak toe.

3Neem de gehalveerde paprika’s uit de oven en keer ze om. Verdeel het rijstmengsel erover en laat het mooi bol staan. Vermeng de geraspte kaas met de paranoten en strooi dit mengsel over de vulling.

4Schuif de paprikabakjes weer in de oven en bak ze onafgedekt 10 minuten tot ze helemaal gaar zijn en de bovenkant goudbruin en knapperig is. Serveer ze direct.

Opbrengst:

4 broodjes