Bereiding:
25 min.
Klaar in:
25 min.

Smaakvolle visfilet in een geurige rode curry, geserveerd met rijst en sperzieboontjes in limoendressing. Een verrukkelijk oosters gerecht!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1Koken: Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.


2Snijden: Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers uit. Snijd de lente-uitjes in fijne schuine ringen. Snijd de visfilet in gelijke stukjes (ca. 5 cm). Haal de boontjes af en kook ze ca. 8 minuten in ruim kokend water. Afgieten en koud spoelen.

3Verhitten: Laat een (hapjes)pan op een hoog vuur heet worden, voeg een scheutje wokolie toe en bak hierin voorzichtig de stukjes vis rondom goudbruin in ca. 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar op een bord. Zet de (hapjes)pan terug op het vuur, voeg ¾ van de lente-uitjes, de kruidenpasta, de kokosmelk en een flinke scheut heet water toe en laat de curry op een matig hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de stukjes vis voorzichtig door de rode curry, breng verder op smaak met 1-2 theelepels limoensap en warm goed door.


4Wokken: Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg een scheutje wokolie toe en wok hierin de boontjes met de limoenrasp ca. 3 minuten. Voeg een paar druppels limoensap toe.

5Afmaken: Verdeel de warme rijst, de limoenboontjes en de viscurry over 4 grote borden. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.