Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Pompoen heeft een stevige structuur en is dan ook ideaal om te gebruiken in stoofpotten. In combinatie met witte boontjes, maïs en rode paprika kunt u er een voedzame avondmaaltijd van maken die vooral op koude winterdagen erg lekker is. Serveer met gekookte rijst of warm brood.


Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie, extra vergine
  • 1 ui, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 pompoen van circa 700 g, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
  • 1 rode paprika, zonder de zaden en in reepjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blik gehakte tomaten, circa 400 g
  • 1 pot kleine witte boontjes, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote steelpan en voeg de ui, de knoflook, de pompoen, de rode paprika en het laurierblaadje toe. Roer goed, dek de pan dan af en laat de groenten 5 minuten stoven, onder af en toe doorroeren.

2Voeg de tomaten met hun sap, de bonen en de maïs toe en meng alles goed door elkaar. Doe er dan de bouillon, de worcestersaus, de tabasco, de suiker en de azijn bij en roer nog eens goed. Dek de pan af en laat nog ongeveer 15 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is.

3Strooi de peterselie over het stoofpotje en serveer onmiddellijk.

Opbrengst:

4 broodjes