Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
70 min.

Een stoofpotje met kokosmelk, dat is weer eens iets heel anders! Zeker het proberen waard. Ik vind het erg lekker!


Ingrediënten:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 hele kardemompeulen
 • 2 laurierblaadjes
 • 3 hele kruidnagels
 • 1 kaneelstokje (van 2,5 cm)
 • 2 uien, gesneden
 • 3 verse groene chilipepers, in stukjes gesneden
 • 3 grote aardappelen, in blokjes gesneden
 • 1 theelepel gember, fijngesneden
 • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
 • 2 wortels, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot de olie heet is. Voeg, al roerende, de kardemompeulen, laurierblaadjes, kruidnagels en het kaneelstokje toe totdat de kruiden goed gaan geuren, ongeveer 30 seconden. Voeg de uien en groene chilipepers toe, en bak en roer tot de uien lichtbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de aardappelen, gember, knoflook, en wortels toe, bak en roer nog 5 minuten. Voeg de koriander, zwarte peper, kurkuma en zout toe, en bak nog 2 minuten onder voortdurend roeren.

2Voeg, al roerende, de kokosmelk, water, kipfilet, yoghurt, slagroom, en tomaten toe, en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en kook met de deksel schuin tot de aardappelen zacht zijn en de kip niet langer roze van binnen is (om de 5 minuten roeren), 20 tot 30 minuten. Verwijder de kardemompeulen, laurierblaadjes en het kaneelstokje voor het serveren.

Opbrengst:

6 broodjes