Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
45 min.

Dit is een snelle en makkelijke champignonsoep, heerlijk voor de koudere maanden, omdat het echt verwarmend is. Het is heel simpel, maar heerlijk! Je kunt elk type paddestoel gebruiken.


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 2 kleine uien, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel geperste knoflook
  • 12 middelgrote champignons, gesneden
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

1Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote pan tot deze heet is, voeg dan de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze gaar beginnen te worden, voeg dan de knoflook toe en bak tot het begint te geuren.

2Doe de champignons met de resterende olie in de pan en zet de temperatuur op laag-medium. Roerbak de champignons kort en zet dan de deksel op de pan en laat 2 minuten stomen.

3Verwijder het deksel en zet het vuur weer op medium, en roerbak de champignons tot ze zacht zijn, voeg dan de peterselie toe.

4Roer de peterselie, zout en peper erdoor en voeg de gesneden aardappelen toe. Voeg de bouillon toe en draai het vuur tot medium-hoog, waardoor de soep aan de kook raakt.

5Laat de soep sudderen, onder af en toe roeren, met het deksel er half op (niet volledig overdekt) tot de aardappelen zacht zijn (ca. 20 minuten). Haal van het vuur en laat het 5 minuten staan.

6Met behulp van een blender, mix je de soep tot deze glad is. Afhankelijk van de grootte van je blender moet je dit wellicht in porties doen.

7Eenmaal gemengd, zet je de soep terug op een matig vuur, onder voortdurend roeren, totdat hij door en door verwarmd is. Serveer met licht roggebrood en eet smakelijk!

Opbrengst:

4 broodjes