Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Deze taart is een mooie manier om bramen te gebruiken als het bramenseizoen is, en is bedrieglijk eenvoudig te maken. Meestal zijn schuim-desserts te lastig voor mij, maar deze is nog nooit mislukt.


Ingrediënten:

  • 280 gr witte bloem
  • 140 gr boter
  • 140 gr suiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • sap en schil van 1 citroen

Bereidingswijze:

1Maak met je vingers grove kruimels van de bloem en de boter. Meng de suiker, het ei, citroenschil en citroensap door het mengsel en kneed het tot een kruimeldeeg. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast staan.

2Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.

3Vet een springvorm (25 cm) in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee zodat het 2-3 cm omhoog staat aan de randen. Prik met een vork enkele malen in het deeg en bak het deeg voor in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen. Zet de oven niet uit.

4Was de bramen en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de bramen over de bodem.

5Klop de 3 eiwitten met koud water tot ze zeer stijf zijn, terwijl je de suiker erdoor strooit.

6Klop de eidooiers totdat ze schuimen, roer er dan het warme water bij en blijf roeren tot het romig is. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten bij.

7Meng de bloem met het bakpoeder en schep door het eimengsel. Verdeel het schuim over de bramen en strijk het glad.

8Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten totdat het schuim goudbruin is. Laat de taart enigszins afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de springvorm haalt. Bestrooi met poedersuiker.

Opbrengst:

12 broodjes