Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
17 min.

Dit is een heerlijke en eenvoudige manier om groene asperges te bereiden. Gestoomde groene asperges met cherrytomaatjes en geraspte parmezaanse kaas. Soms voeg ik ook julienne gesneden wortel toe en stoom ze samen gaar.


Ingrediënten:

  • 1 bos groene asperges, schoongemaakt
  • 150 ml water
  • 60 ml olijfolie
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze:

1Doe de asperges met het water in een hapjespan en zet op middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan en laat de asperges in ongeveer 10 minuten gaar stomen. Giet af.

2Zet het vuur laag en zet de pan weer op het vuur. Sprenkel olijfolie over de asperges en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en doe de deksel weer op de pan. Laat 2 minuten staan, zodat de kaas smelt en de tomaatjes enigszins gestoomd zijn, ongeveer 2 minuten.

Opbrengst:

4 broodjes