Voorbereiding:
90 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
120 min.

In dit eenpansgerecht combineert u rundvlees met groenten, knoedels en drie onmisbare ingrediënten voor goulash, namelijk paprikapoeder, uien en karwijzaad. Serveer met gekookte of gestoomde aardappelen.


Ingrediënten:

  • 1½ el zonnebloemolie
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 g magere biefstuk van de rug, zonder vet en in blokjes van 2 cm gesneden
  • 2 grote wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • ¼ tl karwijzaad
  • 1 blik tomaten, circa 400 g, fijngesneden
  • 750 ml runderbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
  • 175 g witte kool, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien en de knoflook toe en bak op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot alles bruin wordt. Blijf regelmatig roeren.

2Voeg de blokjes rundvlees toe en bak ze al roerend 5 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg vervolgens de worteltjes, het paprikapoeder, het karwijzaad, de tomaten met hun sap en de bouillon toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer goed en breng aan de kook. Dek de pan dan af en laat 1 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.

3Maak ondertussen de knoedels. Verhit de olie in een braadpan, voeg de ui toe en bak op een laag vuur gedurende circa 10 minuten of tot de ui zacht is, maar niet bruin. Roer regelmatig. Klop het ei met de melk in een kom en voeg dan de ui, de peterselie en de broodkruimels toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

4Voeg de kool toe aan de pan en roer om het met het rundvlees en de andere groenten te mengen. Rol het deeg voor de knoedels met natte handen uit tot 12 balletjes zo groot als een walnoot. Doe ze in de pan, dek ze af en laat nog 15 minuten koken of tot de knoedels gaar zijn. Breng op smaak en serveer ze warm in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met de fijngehakte peterselie.

Opbrengst:

4 broodjes