Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
25 min.

Voor dit elegante gerecht vult u tongfilets met garnalen, asperges en bosuitjes. Breng het subtiel op smaak met citroen en gember. U stoomt de vis vervolgens langzaam gaar boven een pan met couscous, doperwten en courgette.


Ingrediënten:

  • 15 g boter
  • 6 bosuitjes, in zeer dunne ringetjes
  • 15 g verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 flinke tongfilets, zonder vel
  • 5 dl kokendhete groentebouillon
  • 1 dun reepje citroenschil

Bereidingswijze:

1Verhit de boter in een pan en bak hierin de bosuitjes 2-3 min. Neem de pan van het vuur en schep de gember er in enkele seconden door. Roer er vervolgens 1 eetl. van het citroensap door. Spreid de visfilets uit op een werkvlak, met de ontvelde kant omhoog. Bestrooi ze met een beetje zout en peper. Bestrijk de visfilets met het bosuimengsel en druk dit licht aan.

2Schenk de bouillon in de pan en voeg het citroenschilletje, de tijm en courgetteplakjes toe. Breng dit aan de kook. Leg de asperges in een stoominzet en hang deze boven de pan met bouillon. Stoom ze afgedekt 5 min. en neem de inzet van de pan. Houd de bouillon afgedekt warm.

3Verdeel de garnalen over de tongfilets. Leg dwars op elke filet drie asperges. Rol de filets op rond de vulling. Zet zo nodig vast met een cocktailprikker. Snijd de asperges bij. Plaats de tongrolletjes met de punten omlaag in de stoominzet.

4Breng de bouillon weer aan de kook en schep de couscous en doperwten erdoor. Plaats de stoominzet met de tongrolletjes boven de pan. Stoom deze afgedekt nog 3 min. op laag vuur tot ze precies gaar zijn. Neem de pan van het vuur en laat de stoomrolletjes nog 3 min. rusten.

5Verwijder het citroenschilletje en de takjes tijm uit de couscous. Sprenkel de resterende eetlepel citroensap erover. Schep de couscous op borden. Leg voorzichtig de tongrolletjes erop. Garneer met partjes citroen.

Opbrengst:

4 broodjes