Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
70 min.

Een makkelijk recept voor gebakken kabeljauw met aardappelen, paprika’s, tomaten, palmharten en olijven dat nooit verveelt.


Ingrediënten:

  • 1 kilo kabeljauw
  • 3 paprika’s (diverse kleuren)
  • 3 rijpe tomaten
  • 3 uien
  • 10 aardappelen

Bereidingswijze:

1Verwijder de huid van de kabeljauw en week 24 uur in water in de koelkast, vervang het water vaak (minstens 4 keer).

2Op de dag dat je het gaat maken, vul je een grote pan met water en doe je de kabeljauw erin, in grote stukken gesneden. Breng aan de kook en haal de vis eruit als het water kookt. In hetzelfde water kook je de aardappelen tot ze gaar zijn (maar niet uit elkaar vallen). Snijd de aardappelen in dikke plakken.

3Schil de uien, verwijder de zaden van de paprika en snijd alle andere groenten in vrij dikke plakken.

4Pak een ovenschaal en bestrijk met olie. Maak een laag van elk ingrediënt: kabeljauw, aardappelen, paprika’s, palmharten, tomaat en ui. Besprenkel alles met olijfolie, strooi er oregano over en strooi de olijven erover. Bak in de oven (180 graden) gedurende 30 minuten.

Opbrengst:

6 broodjes