Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Dankzij het kant en klare bladerdeeg heb je deze appelstrudel sneller en makkelijker klaar dan de meer ‘traditionele’ recepten. Serveer warm of koud, lekker met wat slagroom.


Ingrediënten:

  • 25 gram bloem voor bestrooien
  • 500 gram bevroren bladerdeegplakjes, ontdooid
  • 1 theelepel water, of zoveel als nodig is
  • 6 kleine appels – geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden
  • snufje kaneelpoeder

Bereidingswijze:

1Verwarm een ​​oven voor op 190 graden C. Strooi wat bloem op een werkvlak. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2Maak op het bebloemde werkvlak van de bladerdeegplakjes een groot rechthoek. Bestreik het water over de randen en druk zachtjes aan met de vingertoppen om de plakjes aan elkaar vast te maken.

3Meng de stukjes appel, kaneel, basterdsuiker, amandelen en butterscotch in een kom tot gelijkmatig gemengd; schep het mengsel op een van de lange kanten van het deeg. Vouw de ene kant van deeg over het mengsel en rol tot een lange strudel. Zorg ervoor dat beide uiteinden worden afgesloten. Bestreik het deeg met gesmolten boter, maak diagonale sneden van 5 cm in de lengte van de strudel met een scherp mes. Verplaats naar de beklede bakplaat.

4Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Strooi de suiker over de bovenkant van de strudel en zet terug in de oven totdat de strudel goudbruin en schilferig is, nog eens 15 tot 20 minuten.

Opbrengst:

8 broodjes