Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
40 min.

Deze goulash met kip is lekker om met macaroni en een groene salade te eten.


Ingrediënten:

  • 450 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 100 gr mager rookspek, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels olie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze:

1Verhit de olie en roerbak het vlees (kip en spek) en de gesnipperde ui hierin. Voeg de blikken tomaten toe. Doe dan de bloem er al roerende bij en voeg ook de tijm, zwarte peper en het paprikapoeder toe, evenals het bouillonblokje.

2Laat alles ongeveer 25 minuten op een laag vuur sudderen. Giet wat van de saus door de crème fraîche, zodat deze wat vloeibaarder wordt. Haal de goulash van het vuur en giet dan de crème fraîche erdoor. Eet smakelijk!

Opbrengst:

4 broodjes