Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Groene Thaise currypasta, gemaakt van verse groene pepers en kruiden, verleent deze groenteschotel met zijn diverse texturen een verfijnde smaak. Samen met Thaise rijst of noedels is het een snelle, lichte maaltijd.


Ingrediënten:

  • 75 g cashewnoten
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g kleine champignons, in plakjes
  • 125 g peultjes

Bereidingswijze:

1Verhit een grote, droge koekenpan 1 min. op matig vuur. Rooster de cashewnoten hierin tot ze goudbruin kleuren. Schep de noten op een bord.

2Schenk de olie in de pan en bak de ui 2 min. Draai het vuur iets hoger, voeg de champignons toe en schep ze 2-3 min. om. Voeg peultjes, maïskolfjes en paprika toe en schep ze 2 min. om.

3Roer de Thaise currypasta en 3 eetl. kokosmelk door de groenteschotel en schep deze 1 min. om. Voeg de resterende kokosmelk en de taugé toe. Laat de groenten onder af en toe omscheppen nog 2 min. pruttelen, of tot ze gaar zijn en de kokosmelk enigszins ingekookt is. Roer er de helft van de cashewnoten door, schep het gerecht op voorverwarmde borden en strooi de resterende noten erover.

Opbrengst:

4 broodjes