Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is mijn eigen recept voor de beste vanille cupcakes die je ooit hebt geproefd. Je kunt de cupcakes bedekken met een glazuur van vanille, chocola, citroen of aardbei.


Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 3/4 theelepel baksoda
  • snufje zout
  • 75 gram boter, in stukken gesneden
  • 80 ml melk

Bereidingswijze:

1Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Bekleed een muffin bakplaat met 12 papieren cupcake vormpjes. Meng de bloem, baksoda en zout in een kom, zet opzij.

2Verhit de boter en de melk in een kleine steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Klop de suiker, eieren, eigeel en vanille met een elektrische mixer in een grote kom totdat het is ingedikt en lichter van kleur. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe op lage snelheid tot het is opgenomen. Giet vervolgens langzaam de warme melk erbij, blijf kloppen tot alles gemengd is.

3Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcake vormpjes. Bak totdat een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt, ongeveer 20 minuten. Laat de cupcakes gedurende 10 minuten in de vormpjes afkoelen, verplaats ze vervolgens naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Opbrengst:

12 broodjes