Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
180 min.

Dit traditionele recept komt uit Cardiganshire in Wales. Het kan bereid worden met varkens- of schaapsvlees, maar dit recept wordt gemaakt met runderschenkel. Ik maak altijd heel veel in 1 keer (de hoeveelheden in dit recept zijn genoeg om 2-3 keer van te kunnen eten) want het gerecht wordt namelijk lekkerder naarmate het vaker wordt opgewarmd. Serveer er brood bij met wat boter en een goede gerijpte Cheddar kaas.


Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • 350 gr runderschenkel
  • 2 grote uien, gehakt
  • 2 grote wortelen, in plakken gesneden
  • 1 koolraap, in blokjes gesneden

Bereidingswijze:

1Breng water aan de kook in een grote pan. Voeg de runderschenkel toe en laat het 1,5 uur sudderen. Zet de pan vervolgens 1 nacht in de koelkast.

2Haal het vlees uit de pan, snij het kraakbeen eruit en snij het vlees in stukjes. Zet weg. Schep het vet dat op de bovenkant van de bouillon drijft af of giet de bouillon door een fijne zeef.

3Warm de bouiilon op en breng aan de kook. Voeg de uien, wortels en koolraap toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur zachtjes sudderen. Voeg de aardappels toe en laat ze 15-20 minuten zachtjes koken totdat ze zacht zijn. Roer de prei, kool, peterselie en het vlees erdoor en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de kool zacht is.

Opbrengst:

12 broodjes