Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Dit voorgerecht biedt een alternatief op ‘normale’ guacamole; de avocado wordt gepureerd en gecombineerd met stukjes tomaat, maar behoudt meer zijn eigen smaak door wel verse, maar geen Mexicaanse kruiden te gebruiken.


Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 2 el verse bieslook (eventueel)
  • 40 gr kappertjes, uitgelekt
  • 4 lente-uitjes of sjalotjes, fijngesneden
  • het sap van 2 limoenen

Bereidingswijze:

1Snijd de avocado’s in lengterichting doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. In een kom doen en pureren. Kappertjes, bieslook en lente-ui fijnsnijden, aan de saladekom toevoegen, en met een vork al purerend vermengen. Limoensap en zout en peper naar smaak toevoegen. Direct verder verwerken of afgesloten in de koelkast bewaren om verkleuren te voorkomen.

2Snijd de onderkant van de stronk witlof en haal de stronk in losse, hele blaadjes uit elkaar.

3Schep het avocadomengsel in het midden van 4 saladebordjes en leg daar de witlofschuitjes omheen, afwisselend met partjes tomaat. Verse koriander erover strooien en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes