Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Mijn kritische vriend schept altijd een tweede keer op als ik dit maak. Lekker bij rijst.


Ingrediënten:

  • 25 gram bloem
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 450 gram kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram gesnipperde ui

Bereidingswijze:

1Doe de bloem, knoflookpoeder, zout en zwarte peper in een grote plastic zak. Sluit de zak en schud een paar keer om de kruiden te mengen, en voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe, een paar tegelijk. Schud de zak om alle kip met de gekruide bloem te bedekken.

2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur, en bak en roer de ui en paprika in de olie tot de ui glazig is, ongeveer 6 minuten. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de gekruide kip in de pan, en bak en roer tot de stukjes kip bruin zijn aan alle kanten, ongeveer 10 minuten.

3Zet het vuur hoger en voeg de kippenbouillon toe, voeg vervolgens de chipotle pepers toe. Breng aan de kook en laat de kippenbouillon tot helft inkoken, onder voortdurend roeren, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur, roer de zure room erdoor om er een gladde saus van te maken, en bestrooi met koriander om te serveren.

Opbrengst:

4 broodjes