Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
100 min.

Deze gluten-vrije cake vergt wat moeite, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Hij is heerlijk en verslavend. De cake wordt op smaak gebracht met kastanjes, amandelen, chocolade en cognac. Wat wil je nog meer? Hij is perfect voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis.


Ingrediënten:

  • 500 gr kastanjes
  • 250 ml melk
  • 6 eieren, gescheiden
  • 250 gr basterdsuiker
  • 100 gr ongezouten boter, zacht gemaakt

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.

2Snijd een x in elke kastanje, plaats op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of totdat de schillen naar buiten keren. Houd de oven aan, maar verlaag de temperatuur tot 180 C / gasoven stand 4.

3Laat de kastanjes iets afkoelen en schil ze. Verwarm de kastanjes in een kleine pan met de melk. Breng aan de kook. Laat ze op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 15 minuten totdat de kastanjes zacht zijn. Giet ze af, laat goed uitlekken en pureer.

4Meng de eierdooiers met de suiker, klop vervolgens de boter erdoor.

5Maal de amandelen fijn en rasp de chocolade. Meng amandelen en chocolade met de citroenschil, het citroensap, de cognac en de kastanjes.

6Klop de eiwitten stijf en roer ze door het beslag.

7Vet een 26 cm ronde springvorm in. Giet het beslag erin en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een spies er schoon uitkomt.

Opbrengst:

16 broodjes