Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
55 min.

Spinazie en geitenkaas passen perfect bij deze indrukwekkend uitziende, hartige taart. De kleurige blokjes tomaat en geroosterde pijnboompitten maken het gerecht nog aantrekkelijker. Geef er gekookte nieuwe aardappelen bij en gemengde groenten, zoals kleingesneden wortels en courgettes met verse dragon.


Ingrediënten:

  • 2 vellen filodeeg van 30 × 50 cm, totaal circa 60 g
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Vulling
  • 30 g pijnboompitten
  • 675 g jonge spinazie, grovere steeltjes verwijderd
  • 200 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster voor de vulling de pijnboompitten in een koekenpan, onderwijl geregeld roerend, in 2-3 minuten goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.

2Doe de helft van de spinazie in de pan met alleen het aanhangende water. Laat met het deksel erop in 3-4 minuten slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en kook de rest. Knijp overtollig vocht eruit en snijd de spinazie grof.

3Doe de kaas in een kom en strooi de bloem erover; klop er dan geleidelijk de eieren door. Roer de spinazie, pijnboompitten en nootmuskaat erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4Schep de helft van het spinaziemengsel in een circa 5 cm diepe ovenschaal van 1,4 liter. Verdeel hierover de tomaten en dan de rest van het spinaziemengsel.

5Snijd de vellen filodeeg elk in acht vierkantjes van 12,5 × 12,5 cm; overtollig deeg wordt niet gebruikt. Bestrijk de vierkantjes met olie, kreuk ze licht en leg ze met de ingevette kant boven op de vulling. Bak de taart 25-30 minuten, laat de vulling niet helemaal stevig worden maar de korst wel goudbruin en krokant. Serveer warm.

Opbrengst:

4 broodjes