Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
25 min.

Een heerlijk amuse voorgerechtje, helemaal als onderdeel van de 4 gerechtjes die ik op deze site heb geplaatst.


Ingrediënten:

  • 1 klein Frans stokbrood / baguette
  • 1 blik tuinbonen, boterbonen of sperziebonen
  • scheut olijfolie
  • handvol gescheurde basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1/4 kopje kippenbouillon
  • cayenne peper om te bestrooien

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood in dunne plakjes. Wrijf elk stuk in met de knoflook en leg vervolgens de knoflook apart. Sprenkel een kleine hoeveelheid olie op elk sneetje brood en bak 5 minuten in de oven of totdat deze begint te toasten. Zorg ervoor dat je een oogje in het zeil houdt, het kan zeer snel verbranden. Haal uit de oven en laat afkoelen.

2Pers het teentje knoflook en gooi de helft weg. In een pan, doe je een beetje olie en bak je de knoflook op laag vuur gedurende een minuut. Voeg de bonen, peper, zout naar smaak en bouillon toe. Breng bijna aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

3Haal van het vuur. Pureer tot een gladde massa en voeg dan de basilicum toe. Dek af en zet in de koelkast. Als je klaar bent om te serveren, smeer je wat van de puree op de geroosterde broodjes en strooi je er wat cayennepeper over.

Opbrengst:

4 broodjes