Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Bocconcini zijn hapklare bolletjes verse mozzarella. In deze verrukkelijke salade is mozzarella di bufala gebruikt op basis van buffelmelk, een specialiteit uit Midden- en Zuid-Italië. Buffelmozzarella is zachter en romiger van smaak dan mozzarella op basis van koeienmelk.


Ingrediënten:

  • 500 gr bocconcini (mini mozzarella)
  • 8 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 2 stengels selderie, in stukjes
  • 1 stronk witlof

Bereidingswijze:

1In een grote kom mozzarella, cherry tomaatjes, peper, selderie, witlof en rucola mengen.

2Citroensap met olijfolie opkloppen en over de salade schenken. Op smaak brengen met zout en peper. Alle ingrediënten goed door elkaar scheppen zodat de dressing vermengd. Basilicum over de salade snipperen en direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes