Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
15 min.

Een smaakvol gerecht van aubergine met een tikje pit. Als voor- of bijgerecht te gebruiken, of om rijkgevulde kaastosti’s af te maken. Grillen heeft de voorkeur boven frituren, maar de aubergine is in beide gevallen heerlijk!


Ingrediënten:

  • 85 gr polenta of maïsmeel
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout naar smaak
  • 1 aubergine, in plakken van 1 cm
  • 1 liter plantaardige olie voor frituren

Bereidingswijze:

1In een ondiepe schaal polenta, chilipoeder, oregano en zout mengen. De plakken aubergine aan beide zijden met een flinke laag mix bedekken, vervolgens de overbodig mix eraf schudden.

2In een grote koekenpan een dun laagje olie verhitten. Als de olie heet is een laagje aubergine erin leggen en 2-3 minuten in een open pan bakken. De plakken omdraaien en bakken tot ze goudbruin zijn.

3Olie toevoegen voor de volgende laag aubergine en dit proces herhalen tot alle aubergine is gebakken. U kunt de plakken ook op een bakplaat grillen die licht met olijfolie is ingevet. Vergeet niet de aubergine onder de grill om te draaien! Warm of koud serveren.

Opbrengst:

6 broodjes