Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Deze vegetarische ragout kunt u serveren met pasta, rijst of aardappels, in pasteitjes of als vulling voor broodjes.


Ingrediënten:

  • 300 gr (diepvries)soepgroente
  • 40 gr boter
  • 1 blokje groentebouillon
  • 3 el bloem
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1De groenten zonodig fijnsnijden. In een braadpan 15 gr boter laten smelten en hierin de groenten in ong. 15 minuten gaar smoren. Zeven het het smoorvocht met water aanvullen tot een totaal volume van 3 dl. Hierin het bouillonblokje oplossen.

2In een steelpannetje de resterende boter verhitten. Bloem toevoegen en tot een roux roeren. Even laten opwarmen zonder bruin te laten worden en vervolgens de helft van de bouillon toevoegen. Tot een gladde saus roeren en vervolgens de resterende bouillon erdoor roeren. De gesmoorde groenten toevoegen, even mee laten opwarmen en op smaak brengen met zout en peper.

3Serveren in pasteibakjes (15 minuten in een voorverwarmde oven 180°C/gasstand 4), met 2 geroosterde sneetjes wit brood of bij rijst, pasta of aardappels.

Opbrengst:

4 broodjes