Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
70 min.

Dunne pannenkoekjes rond een smakelijke vulling zijn een heerlijk hoofdgerecht. Het voordeel is dat u de pannenkoeken, de vulling en de tomatensaus allemaal van tevoren kunt bereiden en achteraf kunt afbakken. Serveer met knapperig meergranenbrood of gekookte krielaardappelen om de hoeveelheid koolhydraten te verhogen.


Ingrediënten:

 • 125 g bloem
 • 2 eieren, losgeklopt
 • 250 ml halfvolle melk
 • 4 tl zonnebloemolie
 • 15 g parmezaanse kaas, vers geraspt
 • takjes verse peterselie om te garneren
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 knoflookteentje, fijngesneden
 • 1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g
 • snufje suiker
 • 2 el verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Maak eerst de pannenkoeken. Zeef de bloem in een kom, doe de eieren en een snufje zout erbij en voeg langzaam de melk toe, zodat een smeuïg beslag ontstaat.

2Vet een koekenpan van 18 cm met een antiaanbaklaag in met een beetje van de olie. Verhit de pan en voeg circa een achtste van het beslag toe. Draai met de pan, zodat het beslag de bodem gelijkmatig bedekt. Laat circa 45 seconden bakken, of tot de pannenkoek stevig is en de onderkant lichtbruin. Maak de randen van de pannenkoek met een spatel los, draai hem voorzichtig om en bak ook de andere kant 30 seconden. Leg op een bord.

3Gebruik de rest van het beslag om nog 7 pannenkoeken te maken. Vet de pan indien nodig opnieuw in met olie. Leg de pannenkoeken op elkaar op het bord en leg telkens tussen twee pannenkoeken een stuk bakpapier.

4Maak de tomatensaus. Doe daarvoor de ui, knoflook en tomaten met hun sap in een steelpan en voeg de suiker en peper en zout naar wens toe. Laat 10-15 minuten sudderen terwijl u af en toe roert, tot de saus een beetje dikker wordt.

5Maak ondertussen de vulling. Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten in kokend water, of tot ze zacht zijn. Laat de roosjes uitlekken. Doe ze in een kom en voeg de camembert, kwark en peper en zout naar smaak toe. Meng langzaam.

6Neem de tomatensaus van het vuur als die klaar is en pureer de saus met een staafmixer. U kunt de saus ook 1-2 minuten laten afkoelen en vervolgens in een keukenmachine pureren. Voeg de fijngehakte peterselie toe en roer.

7Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vulling over de pannenkoeken, rol deze op en leg ze naast elkaar in een vuurvaste schotel. Giet de tomatensaus erover, zodat de pannenkoeken gelijkmatig zijn bedekt en bestrooi met parmezaanse kaas. Laat 25 minuten bakken of tot de saus kookt en de pannenkoeken goudbruin zijn. Garneer met takjes peterselie en serveer.

Opbrengst:

4 broodjes