Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
60 min.

Dit is een authentiek en traditioneel Kantonese thuismaaltijd. Het recept wordt in families doorgegeven en u zult het gerecht zelden in restaurants vinden. Maar geloof me, het is heerlijk! Het gerecht is erg zout van smaak en dus geschikt naast witte rijst.


Ingrediënten:

  • 1 zout eendenei, hardgekookt en gepeld
  • 675 gr varkensgehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 theelepel suiker

Bereidingswijze:

1Het zoute ei verdelen in eiwit en dooier. Met lepel en kommetje of in de keukenmachine het eiwit fijnmaken. De dooier in vieren delen en apart zetten.

2In een middelgrote vuurvaste schaal varkensgehakt, zout eiwit, gewoon ei, ketjap, suiker, zout, peper en melk met de hand mengen. Het mengsel zal door de melk een zachtere structuur krijgen. 15 minuten laten marineren. In de Chinese keuken is dit het beste moment om overige gerechten te bereiden en de rijst te koken.

3De stukken zoute dooier in het gehakt duwen en de bovenlaag van het gehakt gladstrijken. Broccoliroosjes rondom het gehakt verdelen.

4De schaal in een stomer of grote pan met laagje water zetten. Op een matig laag vuur het vlees in ong. 30 minuten gelijkmatig bruin laten worden. Serveren met rijst. De dooier is het meest begeerde deel van het gerecht. Verdeel het goed; het is erg zout, en kan dus het best in kleine stukjes met een groter stuk vlees en een hap rijst gegeten worden.

Opbrengst:

4 broodjes