Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Dit is een uitgespoken zomers gerecht, met verse bosbessen die perfect passen bij de gegrilde zalm. Je zult positief verrast zijn door deze ongewone combinatie.


Ingrediënten:

  • 125 ml kippenbouillon
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel maizena
  • 60 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1Schenk 125 ml kippenbouillon, azijn, sinaasappelsap en honing in een sauspan. Breng aan de kook op hoog vuur en zet het vuur dan middelhoog. Los maizena op in 60 ml kippenbouillon en meng dit dan door de pruttelende saus. Kook de saus onder af en toe roeren tot het dik wordt en helder, na 1-2 minuten. Roer de bosbessen en bieslook erdoor en hou warm op laag vuur.

2Steek de barbecue aan.

3Strijk de zalm in met olie en bestrooi naar smaak met zout en peper. Leg de zalm op de barbecue en gril tot de zalm makkelijk met een vork uit elkaar valt, ongeveer 3-4 minuten per kant. Serveer met bosbessensaus.

Opbrengst:

4 broodjes