Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

De harmonie van smaken in dit gerecht is gebaseerd op de stevige, open smaak van de curry, de zachte zoetheid van banaan en de romige yoghurt. De aangegeven hoeveelheden kruiden zijn bij benadering, gebruik uw eigen intuïtie om het gerecht naar smaak te kruiden. Serveren met basmatirijst.


Ingrediënten:

  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 uien, in stukjes
  • 8 eetlepel kerriepoeder
  • 1 1/2 eetlepels komijnpoeder
  • 4 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 1/4 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder

Bereidingswijze:

1In een grote sauspan op een middelhoog vuur de zonnebloemolie verhitten. Ui toevoegen en in ong. 5 minuten zacht en doorzichtig bakken. Kerriepoeder, komijn, kurkuma, zout, suiker, gember, chilipoeder, kaneel en zwarte peper toevoegen en in ong. 1 minuut tot een geurig mengsel bakken.

2Currypasta en geperste knoflook toevoegen en gedurende ong. 1 minuut bakken. Passata en yoghurt toevoegen en aan de kook brengen. De stukjes banaan erdoor roeren en gedurende 3 minuten zacht laten sudderen. Tomaat toevoegen en 1 minuut verder koken. Net voor het serveren de kokosnoot erdoor roeren.

Opbrengst:

4 broodjes