Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
95 min.

Een stevige en heerlijke pastasalade met kip, die perfect geschikt is voor tijdens de lunch, een zomerse barbecue of als maaltijdsalade. Het is makkelijk te maken, zit vol van smaak en heeft een goede bite.


Ingrediënten:

  • 175 gr pasta
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels ontpitte en grof gehakte zwarte olijven op olie
  • 450 gr romaatjes (kleine roma tomaatjes)
  • 60 gr feta, verkruimeld
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/4 kleine rode ui, heel fijn gesneden

Bereidingswijze:

1Breng een kleine pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de kip toe, breng het water aan de kook en kook de kip gedurende 15 minuten of tot de kip gaar is. Verwijder de kipfilet met een schuimspaan uit de pan en laat 1 uur koelen in de koelkast, of tot de kip koud geworden is. Snij de kip in blokjes.

2Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Spoel daarna onder de koude kraan af en giet opnieuw af. Doe de koude pasta in een grote slakom en meng dit met 1 theelepel olie. Opzij zetten.

3Meng de pasta met de stukjes kip, olijven, tomaten, feta, ui, paprika, olie, citroensap, basilicum, chili, zout en peper. Schep voorzichtig de stukjes avocado erdoor en serveer. Eet smakelijk!

Opbrengst:

4 broodjes