Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
27 min.
Klaar in:
52 min.

Aangezien we verse cranberry’s in onze plaatselijke supermarkt hadden, heb ik met deze compote geëxperimenteerd met de kerst (voor bij de kalkoen). Dit pakte zo goed uit, dat ik nu altijd deze maak. Een mooi alternatief voor cranberrysaus.


Ingrediënten:

  • 16 kumquats
  • 175 ml water
  • 152 gr suiker
  • 3 stuks gekonfijte gember
  • 450 gr verse cranberry’s

Bereidingswijze:

1Prik 2-3 keer in de kumquats met een vork, doe ze in koud water en breng ze aan de kook. Giet ze af en spoel ze met koud water. Herhaal dit proces tweemaal.

2Breng de kumquats aan de kook met 175 ml water en de suiker. Verlaag de temperatuur en laat gedurende 15 minuten sudderen in een pan zonder deksel.

3Haal de kumquats uit de ontstane siroop en zet ze apart.

4Hak de gember fijn en voeg de cranberry’s toe aan de pan met de siroop. Kook ze gedurende 10 tot 12 minuten, onder af en toe roeren, op een laag tot medium vuur, totdat de cranberry’s barsten en je een romige saus hebt.

5In de tussentijd, snijd je de koude kumquats in kwarten en verwijder de kernen. Snijd de kumquats vervolgens in dunne reepjes en voeg toe aan de cranberries. Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Opbrengst:

12 broodjes