Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
65 min.
Klaar in:
80 min.

Ik maak eigenlijk nooit lasagne als ik de recepten lees, omdat ze zo uitgebreid zijn. Dit is echter, dat blijf ik benadrukken, heel erg eenvoudig. Het is ook geschikt om voor te bereiden als je gasten krijgt.


Ingrediënten:

  • 450 gr rundergehakt
  • 1 (500 gr) pak ongekookte lasagne bladen
  • 2 eieren
  • 425 gr ricotta
  • 450 gr mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1,5 l kant en klare pasta saus uit een pot

Bereidingswijze:

1Rul het gehakt in een pan zonder olie tot het gaar en bruin is.

2Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een rechthoekige ovenschaal in (er moeten drie of vier lasagne bladen die elkaar lichtjes overlappen in passen).

3Klop de eieren los en meng met de ricotta, de helft van de mozzarella kaas, en alle parmezaanse kaas.

4Giet genoeg van de pasta saus in de schotel om de onderkant te bedekken. Bedek dit met drie of vier bladen lasagne, afhankelijk van de grootte van de schotel. Strijk 1/3 van het ricotta mengsel erop, dan 1/2 van het gehakt. Bestrooi met de helft van de resterende mozzarella en giet 250 ml van de pasta saus erover.

5Plaats een tweede laag lasagne bladen hierop, verdeel 1/3 van het ricotta mengsel erover en giet 250-500 ml van de pastasaus er bovenop.

6Voeg een derde laag lasagne bladen toe en bedek met de rest van het ricotta mengsel. Verdeel de rest van het gehakt er bovenop en giet er nog eens 250-500 ml van de pasta saus over.

7Bij het plaatsen van de bovenste laag lasagne bladen, giet je de rest van de pasta saus erover en bestrooi je het met de resterende mozzarella.

8Dek nauw af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 5-10 minuten.

9Laat 15 minuten staan voor het opdienen.

Opbrengst:

8 broodjes