Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Sappige champignons en frisse groene paprika’s gaan perfect samen in met de gegrilde kip in dit fusiongerecht met traditionale Indiase kruiden. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Serveer er in repen gesneden naan- of pitabrood bij.


Ingrediënten:

  • 8 ontbeende kipkarbonades, liefst met vel, totaal ca. 650 g
  • 3 eetl. tandoorikruidenmix
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 550 g champignons, steeltjes verwijderd
  • 4 groene paprika’s, in ruitjes
  • 4 eetl. fijngesneden korianderblad
  • partjes citroen ter garnering

Bereidingswijze:

1De grill op de hoogste stand voorverwarmen. De kipkarbonades in een grote, ondiepe ovenschaal of op een bakplaat leggen en in het midden daarvan dicht tegen elkaar schuiven. Bestrooien met het kruidenmengsel en 1 eetlepel olie erover sprenkelen. Met een lepel en vork een paar keer keren, zodat ze gelijkmatig met olie en kruiden bedekt zijn.

2Grill de kip (met het vel omhoog, als dat er nog aan zit) 5 minuten. Keren, champignons toevoegen (met de plaatjes omlaag) en paprika (met het vel omhoog). De groenten met 1 eetlepel olie licht insmeren en 5 minuten meegrillen zodat ze licht kleuren. Kip en groenten keren, bestrijken met resterende olie en nogmaals 4-5 minuten grillen.

3Kip en groenten op grote borden scheppen en daar een lepel jus over scheppen. Garneren met partjes citroen en serveren.

Opbrengst:

4 broodjes