Bereiding:
20 min.
Klaar in:
20 min.

Kipsaté van de barbecue of grill, geserveerd met een heerlijke oosterse wok-noedelsalade met paprika, sperziebonen en taugé.

Ingrediënten:

  • 1 zak Conimex Wok Noedels
  • 300 gr gebroken sperziebonen
  • 2 limoenen
  • 1 rode paprika
  • 350 gr kipfilet

Bereidingswijze:

1Aansteken: Steek de barbecue een half uur van tevoren aan (of gebruik een grillpan).


2Koken: Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water tot ze koud zijn en laat ze uitlekken. Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de boontjes 4 min. Afgieten.

3Raspen en persen: Was de limoen, rasp de schil fijn en pers de limoen uit.


4Snijden: Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

5Snijden en rijgen: Snijd de kipfilet in 12 lange dunne smalle plakjes, rijg deze aan saté-stokjes. Meng 2 eetlepels woksaus met 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel limoenrasp. Bestrijk hiermee de saté.

6Wokken: Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de paprika en boontjes 3 min. Voeg de limoenrasp en 6-8 eetlepels woksaus toe. Wok nog 1 minuut. Even laten afkoelen.

7Barbecueën of grillen: Gril de kipsaté op een met olie ingevet rooster op de barbecue of in een grillpan 5 min. Keer geregeld.

8Afmaken: Meng de koude noedels met de lauwe groenten, de taugé, de rest van het limoensap en de koriander. Verdeel over 4 borden of kommen en leg de saté erbij.