Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Salade met paksoi, noedels, reepjes biefstuk en een pittige, friszure marinade. Deze noedelsalade eet je met stokjes!


Ingrediënten:

  • 250 gr biefstuk, in reepjes
  • 80 ml olijfolie
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 20 gr rietsuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes

Bereidingswijze:

1Meng de olijfolie, azijn, suiker, sojasaus, knoflook, vissaus, limoensap en stukjes chilipeper samen in een kleine kom. Leg de biefstukreepjes in de kom, dek af met plasticfolie, en laat 10 minuten marineren.

2Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.

3Verhit wat van de marinade in een wok en bak het vlees kort aan, ong 1 minuut. Giet alle marinade erbij. Voeg daarna de stukken paksoi, lente-ui en amandelen toe. Laat 1-2 minuten meebakken, onder regelmatig roeren. Voeg de gekookte noedels toe, schep een paar keer om, verwarm door, en serveer.

Opbrengst:

2 broodjes