Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
55 min.

Absoluut overheerlijk. Ik heb een broodmachine met een inhoud van 1 kilo en die gebruik ik om het Challah-deeg mee te maken. Je kunt het ook heel goed invriezen.


Ingrediënten:

  • 250 ml warm water
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 el honing
  • 125 ml plantaardige olie
  • 1,5 tl zout

Bereidingswijze:

1Doe het warme water, suiker, honing, plantaardige olie, zout, 2 eieren, meel en gist in de bak van de broodbakmachine in de volgorde die door de handleiding wordt geadviseerd. Selecteer de deeg-stand en zet de machine aan.

2Als de machine klaar is, haal dan het deeg eruit en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Druk het deeg plat en laat het 5 minuten rusten.

3Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Verdeel een helft in 3 gelijke stukken, rol ieder stukje uit tot een lang dun rolletje met een lengte van 30-35 centimeter en vlecht alle 3 de stukken vervolgens tot een brood. Doe hetzelfde met de andere helft. Leg beide broden op een ingevet bakblik, spray er wat water over, dek af met wat doorzichtig keukenfolie en laat het 1-1,5 uur in een warme, tochtvrije plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is.

4Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Klop 1 ei en 1 el water door elkaar in een klein kommetje.

5Smeer de gerezen broden in met het eimengsel en bak de broden af in een voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten. Als het brood te snel bruin begint te worden, dek het dan af met wat aluminiumfolie.

Opbrengst:

20 broodjes