Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
115 min.

Als je van citrusvruchten houdt, zul je van dit recept houden, de cheesecake is op smaak gebracht met verse citroen, limoen en sinaasappel. Het oranjemarmelade glazuur is de perfecte finishing touch.


Ingrediënten:

  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 150 gr witte bloem
  • 5 eetlepels basterdsuiker
  • 110 gr boter, kamertemperatuur
  • 1 eiwit
  • 675 gr roomkaas
  • 325 gr basterdsuiker

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8. Vet een springvorm (23 cm) in.

2In een kleine kom, meng je de eidooier, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel geraspte citroenschil en 1/4 theelepel vanille. In de kom van een food-processor meng je de bloem en 5 eetlepels suiker. Voeg de boter toe en meng tot grove kruimels vormen. Terwijl de machine draait, voeg je het dooiermengsel toe en mix je tot vochtige klontjes vormen. Druk in de bodem en zijkanten tot halverwege de voorbereide springvorm. Zet de bodem 10 minuten in de diepvries.

3Bestrijk de bodem lichtjes met eiwit. Bak tot de bodem licht goudbruin is, ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen op een rek tijdens het voorbereiden van de vulling. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4.

4In een grote kom meng je de roomkaas en 325 gr suiker tot een gladde massa. Klop de maïzena, 1 eetlepel citroensap, sinaasappelschil, limoenschil, 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil en 1/2 theelepel vanille erdoor. Klop de eieren er een voor een door, roer dan de zure room erdoor. Giet de vulling over de gebakken bodem.

5Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 55 tot 60 minuten, of totdat hij gebarsten is aan de randen en het midden ietsje beweegt wanneer de springvorm voorzichtig wordt geschud. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, en zet dan een nacht in de koelkast.

6In een pan kook je op matig vuur de marmelade en 2 theelepels citroensap tot het wat is gereduceerd, ongeveer 2 minuten. Verspreid het warme glazuur over de bovenkant van de cheesecake. Laat de taart 10 minuten afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal.

Opbrengst:

12 broodjes