Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Dit broodje stelt u samen uit warme, krokante ciabatta’s, dunne plakjes gebakken biefstuk en groenten. U kunt met het hele gezin van een gezonde, voedzame maaltijd genieten. Wanneer u gewoon een snelle maaltijd voor u alleen wilt bereiden, hebt u slechts één broodje nodig en 85 g biefstuk.


Ingrediënten:

  • 4 af te bakken ciabatta’s, à circa 150 g
  • 12 dunne plakjes biefstuk, circa 350 g in totaal
  • 2 tl olijfolie, extra vergine
  • 3 el tapenade (zwarte-olijvenpasta)
  • 4 tomaten, circa 350 g in totaal, in schijfjes gesneden
  • 50 g blaadjes rucola
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de ciabatta’s 8-10 minuten of volgens de instructies die staan op de verpakking. Haal het brood uit de oven en houd het warm.

2Verhit een geribbelde, gietijzeren pan of een pan met antiaanbaklaag. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Bestrijk de pan met de olie, voeg het vlees toe en laat het aan elke kant 30 seconden bakken als u het minimaal doorbakken wilt, 1 minuut als u het half doorbakken tot doorbakken wilt. Bak het vlees eventueel in porties.

3Snijd de ciabatta’s overlangs door en beleg de onderste helft met de tapenade. Leg daarop de schijfjes tomaat en ten slotte de plakjes vlees.

4Meng de blaadjes rucola met het citroensap. Leg de blaadjes op het vlees, besprenkel met het braadvocht en leg de bovenste helft van de broodjes er weer op. Serveer onmiddellijk, met nog enkele blaadjes rucola en schijfjes tomaat ernaast.

Opbrengst:

4 broodjes