Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
12 min.
Klaar in:
27 min.

Deze klassieker maakt u met de allereenvoudigste ingrediënten; een blikje ansjovis, snel vermengd met olijfolie, citroensap, mosterd en knoflook, vormt de perfecte dressing. Serveer hierbij knapperig stokbrood.


Ingrediënten:

  • 400 g schoongeboende krielaardappeltjes
  • 200 g haricots verts
  • 3 eieren
  • 50 g ansjovis uit blik
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theel. Dijonmosterd

Bereidingswijze:

1De aardappeltjes in een pan lichtgezouten, kokend water in 10-12 min. beetgaar koken. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de haricots verts toe. Giet de aardappeltjes en bonen af, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.

2Leg terwijl u de aardappeltjes kookt de eieren in een pan met kokend water en kook ze 7-8 min., zodat de dooiers nog een beetje zacht blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen in een kom koud water. Pel ze en snijd ze in de lengte in vieren.

3Laat de ansjovis uitlekken en samen met knoflook, citroesap en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde dressing mixen. Schep de gekookte aardappeltjes en haricots verts door de helft van deze dressing.

4Verdeel de tonijn in vlokken. Spreid de slablaadjes uit in een kom. Verdeel hierover de aardappeltjes en haricots verts. Leg hierop de partjes ei en de halve tomaatjes. Verdeel de tonijn en olijven erover. Sprenkel de resterende dressing erover.

Opbrengst:

4 broodjes