Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Zelfs mijn oudtante die deze omelet altijd maakte voor mij wist niet waarom dit gerecht Hoppel-Poppel heet in het Duits. Als je aardappel-en schnitzel kliekjes hebt, is het nog sneller,maar ook anders is dit gerecht gemakkelijk te bereiden. Serveer met augurken en plakjes tomaat. Ook geschikt voor de brunch.


Ingrediënten:

  • 600 gr aardappelen
  • 1 grote ui, gepeld en fijngehakt
  • 350 gr mager varkensvlees
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • zout and versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

1Kook de aardappelen met schil tot ze net gaar zijn maar niet zacht.

2Verhit 2 eetlepels olie in een grote non-stick koekenpan en fruit de uien glazig. Voeg het vlees toe en bak tot het mooi bruin en gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm.

3Schil en snijd de aardappelen. Verhit de resterende olie in de pan en bak de aardappelen aan beide zijden bruin. Breng op smaak met zout, peper, karwij en marjolein. Meng dit zorgvuldig met het vlees.

4Klop de eieren en roer de bieslook. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Leg het vlees en de aardappelen in de pan, maak het voorzichtig plat met een houten lepel of een spatel, en giet de eieren over. Dek af en laat op laag tot matig vuur bakken tot de eieren stijf zijn. Schuif de omelet uit de pan op een grote ronde serveerschaal en garneer met tomaat en augurken. Serveer meteen.

Opbrengst:

6 broodjes