Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Een fantastische dessert dat zeker indruk maakt op je gasten. Sinds kort heb ik een sapcentrifuge en ik heb hem getest met vlierbessen. Het ging zo goed, dat ik vlierbessensoep met behulp van mijn oma’s recept gemaakt. Zowel warm als koud smaakt het heerlijk!


Ingrediënten:

  • sap van 2 citroenen
  • 2 zure appelen
  • 50 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter vlierbessensap
  • 150 gr suiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze:

1Voeg de helft van het citroensap en de suiker bij elkaar in een pan. Schil en snijd de appels in dunne plakjes. Kook de appels in het citroensap met de suiker op een medium-hoge temperatuur tot de suiker gekarameliseerd is.

2Meng het vlierbessensap met 150 gr suiker en voeg de appels toe. Breng aan de kook. Roer de maïzena door ongeveer 1 eetlepel koud water en roer dit door de soep, breng weer aan de kook, terwijl je krachtig met een garde roert. Haal vervolgens van het vuur.

3Voor de dumplings doe je de boter en melk in een kleine pan en breng je dit aan de kook. Roer het griesmeel erdoor en breng weer aan de kook, onder voortdurend roeren. Roer de suiker erdoor. Haal van het vuur, laat een beetje afkoelen en voeg met behulp van een theelepel stukjes deeg toe aan de soep.

Opbrengst:

6 broodjes